dimecres, 10 de març del 2010

"No está en crisis la autoridad del profesor, si no la de la institución escolar"

Mirant per internet m'he topat amb aquesta notícia de la setmana pasada (día 6 de març de 2010) que m'ha cridat l'atenció notablement.
És una entrevista a Mariano Fernández Enguita, catedràtic de la Universitat de Salamanca que es queixa de que potser actualment ens fixem i ens basem massa en les coses grans i ens deixem les petites que, pot ser, són les realment importants.
Fernández fa referència a que com volen els professors ser respectats dins les aules si no ho són el director i altres membres de la institució escolar. Per això, fa incapeu en què pot ser ens fixem massa en les solucions proposades pel Ministeri, que ens hem de fixar, però d'aquesta manera, pot ser deixem una mica de costat la vital funció que desenvolupa la resta de la institució escolar.

Per tant, el que es proposa és que comencem a fer canvis des de ja en l'educació per tal que el procés que les millores suposen sigui el més ràpidament possible.
Queda clar, doncs, que és un procés en el que s'han d'implicar tots els docents dins de les institucions perquè no té sentit que hi hagi gent que posi el seu granet de sorra i d'altres que no en vulguin saber res.

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/crisis/autoridad/profesor/institucion/escolar/elpepusocedu/20100306elpepusoc_1/Tes



María.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla força interessant l'article.
El projecte educatiu dels centres deu ser especific i pròpi de les escoles, i diu que la majoria són copiats. El compromís dels equips de mestres, el paper del Govern...
Gràcies María! Un petó i fins demà a l'Eulàlia Bota!

Gemma

Publica un comentari a l'entrada