dimarts, 25 de maig del 2010

2C i 2A

Avui hem estat a la classe de les companyes del 2A i hem fet classe amb elles.
Primer, l'Anna ha fet una exposició sobre el llibre que estaven treballant a la classe que es titula
Un diario de clase no del todo pedagógico. Tracta de la importància que té que la família i l'escola siguin un, és a dir, que formin un conjunt unitari pel propi benefici del nen.
La veritat és que va estar interessant i vaig riure amb la Begonya ja que té una forma molt particular de ser i de portar a terme les seves classes!
Bé, doncs vam estar intervenint amb la resta de companyes sobre el tema de l'exposició (encara que se'ns feia una mica difícil perquè no ens havíem llegit el llibre i només podíem basar-nos en l'exposició que acabàvem de veure, però tot i així alguna que altra aportació hem aconseguit fer).
Amb tot això, hem arribat a la conclusió que és imprescindible el benestar de l'infant, i això comporta que hi hagi una bona relació a través de la comunicació de les famílies. Però no només podem quedar-nos amb aquesta comunicació, sinó que també es pot fomentar aquesta relació a través d'activitats que es poden realitzar entre l'escola i la família.
Per tant, la relació família- escola és imprescindible però per les dues vessants, és a dir, que és necessari que nosaltres coneguem l'entorn familiar i cal que la família conegui el nostre entorn escolar perquè hi pugui haver una coordinació; i d'aquesta manera, també es pot saber si hi ha algun tipus de problemes a casa i com el podem solucionar. En definitiva, ha sigut interessant arribar a una conclusió entre totes gràcies a totes les aportacions.
Just després de l'exposició, la Begonya ens ha explicat amb més profunditat com seria la jornada de divendres que bé (4 de juny). A més, hem fet la repartició de càrrecs, i jo he volgut posar-me com a guia de P-5 de l'Eulàlia Bota; m'he d'encarregar de portar tots els nens a les diferents activitats i així també ajudar a les mestres.
Per últim, vam fer la co-tutoria amb les nostres parelles encara que no vam disposar de gaire temps, però ens vam assabentar de les diferents activitats i sessions que van portar a terme durant aquest període.
Cada cop s'apropa més la jornada del dia 4 i tinc la sensació que serà una experiència inoblidable!

María




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada