Els dijous aquesta classe es divideix en dos i primer uns fan anglès i altres biblioteca, jo primer he anat amb els de la biblioteca i després hem fet un canvi.
Es nota que els nens els hi agrada anar la biblioteca i tenen molt interioritzat el que es duu a terme allà; només arribar ja sabien que havien de parlar més fluix i assentar-se al terra perquè de seguida començaria el conte.
Per tal d'introduir el conte les mestres utilitzen una titella que es diu La bruixa Laia, i aquesta els pregunta com estan aquest matí i també els hi pregunta si tenen idea sobre el tema del conte. Aquí els nens comencen a divagar i inventar-se possibles finals i entramats, a vegades tot basant-se en altres contes que ja els han explicat.
L'ambient que hi ha a la biblioteca és molt relaxat, calmat i tranquil, és a dir, es respira un entorn molt favorable i es veu com els nens fan cas del que els hi diu la mestra i també de les normes que s'han de seguir.
A més, tal i com vam dir la Gemma i jo en la nostra exposició, la literatura infantil es pot treballar de moltes maneres arrel d'un conte, i una d'aquestes maneres era interactuant directament amb els propis alumnes.
M'ha agradat molt de la forma que ho feia la mestra, perquè no només es limitava a llegir el llibre, sinó que també la pregunta que els hi feia. El conte tractava es deia 10 aneguets de goma i explicava la història de la fabricació dels ànecs i com, quan els estan transportant en vaixell, una caixa de deu ànecs cau a l'aigua i amb la marea cadascun se'n va cap a un punt cardinal. D'aquesta manera, els aneguets es van trobant diferent animals i a mesura que la mestra avança en el conte s'atura i pregunta els nens quins animals havien sortit perquè fessin memòria.
També han treballat les matemàtiques quan, llegint el conte d'un alumne, han anat contant els objectes que sortien, etc., és a dir, treballen moltes "assignatures" a través del conte: m'ha semblat molt profitós i positiu.
Quan hem fet el canvi hem pujat al primer pis, on és l'aula d'anglès, i els nens han entrat totalment en silenci.
Hem fet una rotllana i s'han assegut a terra, la mestra d'anglès ha passat un Guppie i tots els nens l'havien de dir GOOD MORNING i fer-li un petó al guppie. Els nens, per lo petit que són i els anys que tenen, des del meu punt de vista tenen una pronunciació d'anglès molt bona i m'ha sobtat molt positivament.
He fet unes quantes fotografies a la classe d'anglès perquè m'ha agradat molt que tot estigués en anglès, ja que d'aquesta manera els nens es van familiaritzant més amb l’ idioma.
La mestra es dirigeix els nens tant en català com en anglès i, encara que jo pensés que no l'entenen, m'he quedat estupefacta quan he vist que encara que els hi costava una mica contestaven a la mestra i fins tot algunes vegades en anglès! Ha sigut realment excepcional trobar-me en aquesta situació.
A més, tal i com he dit sobre la biblioteca, també saben que a la classe d'anglès s'ha d'estar en silenci, i mentrestant treballaven, el seu to de veu ha estat molt controlat.
Una de les coses que també m'ha agradat del dia d'avui és que per canviar d'una classe a una altre les mestres van cantant, en un to ve de veu adequat per no molestar els demés, i els nens les segueixen.
Estic desitjant tornar un altre cop i tornar a la biblioteca i la classe d'anglès perquè són activitat molt diferents que no havia vist fins ara i vull observar i investigar més sobre com treballen i les reaccions dels infants.
María
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada